Gjithnjë e më shumë të rritur në SHBA nuk planifikojnë të kenë fëmijë

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Gjithnjë e më shumë të rritur në SHBA nuk planifikojnë të kenë fëmijë

Një numër gjithnjë e më i madh i qytetarëve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës nuk dëshirojnë të bëhen prindër ose nuk planifikojnë të kenë fëmijë në të ardhmen.

Studimi i qendrës kërkimore “Pew Research” zbuloi se numri i të rriturve në vend që nuk duan të kenë fëmijë në të ardhmen është rritur me 7% për tre vite.

Anketa zbuloi se 56% e këtyre njerëzve thanë se nuk donin fëmijë, 19% përmendën problemet mjekësore, 17% financiare dhe 5% problemet klimatike dhe mjedisore si arsye.

Shkalla e lindjeve në SHBA ka qenë në rënie të vazhdueshme që nga viti 2007. Ekspertët thonë se pandemia ka patur ndikimin e saj negativ.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy