Raundi i dytë i zgjedhjeve në Francë, pjesëmarrja arrin në 59.71, rekord i ri që nga viti 1981

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Raundi i dytë i zgjedhjeve në Francë, pjesëmarrja arrin në 59.71, rekord i ri që nga viti 1981

Pjesëmarrja e votuesve në raundin e dytë të zgjedhjeve parlamentare në Francë në orën 17:00 arriti në 59.71% , sipas shifrave të publikuara nga Ministria e Brendshme e vendit, nga raundi i parë.

Më 30 qershor ishte në 59,39% dhe në 2022 në 39,42%.

Shkalla e pjesëmarrjes është më e larta që nga viti 1981.

Shkalla përfundimtare e pjesëmarrjes është vlerësuar në 67.5%

Advertisement

Shkalla përfundimtare e pjesëmarrjes vlerësohet të jetë 67.5%, sipas IFOP, pra do të rritet me 0.8 pikë krahasuar me raundin e parë të së dielës së kaluar, siç raporton Le Figaro.

Në raundin e parë të zgjedhjeve parlamentare, dy në tre francezë dolën në votim, ndërsa një muaj më parë, në zgjedhjet evropiane, një në dy persona doli në votim.

Si nga numri i francezëve që zgjodhën të votojnë në mënyrë elektronike, ashtu edhe nga numri i atyre që nënshkruan një autorizim për të votuar dikë tjetër në vend të tyre, duket se abstenimi në raundin e dytë të sotëm ka të ngjarë të jetë më i ulët se në raundi i parë, jo fakti që vitet e fundit në Francë po ndodh e kundërta, si dhe fakti që shkollat ​​janë mbyllur dhe shumë familje kanë shkuar me pushime.

Qendrat e votimit do të mbyllen në orën 20:00 në qytetet kryesore të Francës, kur do të bëhen publike edhe vlerësimet e para në lidhje me shpërndarjen e mandateve.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy