Angelov: Jam krenar që Komisioni Evropian na lavdëroi për 112, marrim 1500-2000 telefonata në ditë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Jam krenar që raporti i Komisionit Evropian ka dhënë një vlerësim pozitiv për numrin 112 që qëndron pas sektorit të sapoformuar në Komitetin Qendror, i cili është formuar nga profesionistë me përvojë, të cilët i kam takuar në Komitetin Qendror”, thotë drejtori i Qendra për Menaxhimin e Krizave, Stojançe Angelov “Studio 10” në TV24, përcjell Telegrafi.

Ai shtoi se kushdo që ka një problem dhe ka nevojë për policinë, ndihmën emergjente mjekësore, shërbimin zjarrfikës apo që përballet me ndonjë lloj rreziku tjetër mund të telefonojë në numrin 112 dhe operatorët prej aty do t’i shpërndajnë thirrjet.

“Në të njëjtën kohë marrin pjesë punonjësit tanë, Ministria e Brendshme, urgjenca mjekësore apo zjarrfikësja. Kështu e zvogëlojmë kohën për kthimin e informacionit dhe qytetarët marrin ndihmë më të mirë pavarësisht se për çfarë kanë nevojë”, tha Angelov.

Drejtorët e QKM-së theksuan se kanë komunikim me institucionet e tjera nëse ka nevojë të përfshihen në zgjidhjen e situatës.

Advertisement

“Ne mbajmë statistika të rregullta dhe mesatarisht kemi 1500 deri në 2000 thirrje në ditë, kështu që numri ndryshon”, tha Angelov.

Angelov: Jam krenar që Komisioni Evropian na lavdëroi për 112, marrim 1500-2000 telefonata në ditë shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy