Dokiq: Shkaktar i vdekshmërisë së lartë nga coronavirusi te të rinjtë ka qenë mbipesha

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pulmonologu Dejan Dokiq në një intervistë për “TV Sitel” iu përgjigj pyetjeve në lidhje me vdekshmërinë e lartë nga Covid-19 në vendin tonë. Sipas tij, vdekshmëria e cilitdo prej pacientëve varet nga reagimi i tyre imunitar dhe sistemi i tyre imunitar.

“Ndryshime të caktuara të vogla, defekte në sistemin imunitar, të cilat janë shumë të rëndësishme në epidemi të tilla, nuk janë gjithmonë të dukshme. Nga 24 tetor deri më 24 prill, 80 përqind e popullsisë së përgjithshme, nga të gjitha rastet pozitive, janë në këtë periudhë, gjë që flet për forcën dhe intensitetin e valës së dytë.

70 përqind e të gjitha vdekjeve nga coronavirusi që nga 24 prilli janë gjithashtu për shkak të valës së dytë”, tha Dokiq duke shtuar se me llojin e virusit britanik mundësitë për tu infektuar kanë qenë nga 40 deri në 70 përqind.

E gjithë kjo në kombinim me problemet që ka secili individ është shkaku i vdekshmërisë më të lartë”, tha pulmonologu.

Advertisement

Për atë se pse shumë të rinj kanë vdekur nga coronavirusi, Dokiq thekson se secili prej nesh nuk e di se çfarë sistemi imunitar fsheh.

“Nuk është diçka që ju mund ta provoni në mënyrë rutinore duke marrë gjak dhe nëse jeni rezistent ndaj ndonjë virusi ose baktereje. Në të rinjtë që kanë vdekur, mbipesha ishte një nga faktorët që treguan se ishte një faktor rreziku”, tha pulmonologu./Telegrafi/

Dokiq: Shkaktar i vdekshmërisë së lartë nga coronavirusi te të rinjtë ka qenë mbipesha shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy