Ekspertët për aksidentin në Bullgari: Autostrada e “Strumës” plotëson normat e 20 viteve më parë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Autostrada e Strumës është kritikuar shumë. Është projektuar shumë kohë më parë dhe ka rregulla të ndryshme nga ato në Evropë. Kështu ka komentuar me rastin e ngjarjes së rëndë me 45 viktima në autostradën e Strumës në “Dita fillon” në “BNT” inxhinieri Ivajlo Ivanov, Dekan i Inxhinierisë së Transportit, UASG.

Kur po ndërtohej, autostrada i përmbushte normat, por për 20 vjet kanë ndryshuar shumë gjëra – janë shfaqur vetura të reja, më të fuqishme, më të shpejta, përkatësisht ndonjëherë duke krijuar kushte për aksidente tragjike, sqaroi inxhinieri.

“Siguria në çdo fushë ka tre komponentë – rregullat, respektimin dhe zbatimin e tyre dhe kontrollin e tyre. Një lidhje e prishur midis këtyre komponentëve gjithmonë pason një tragjedi. Ekziston një tjetër – arsimi. Personat e përfshirë në një aktivitet duhet të kenë njohuri” shtoi ai./Telegrafi/

Ekspertët për aksidentin në Bullgari: Autostrada e “Strumës” plotëson normat e 20 viteve më parë shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy