Inspektorëve të tregut në Maqedoni do t’u rriten kompetencat

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministri i Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi, pas takimit të sotëm me përfaqësuesit e rrjetevе më të mëdha të supermarketeve në vend, ka bërë të ditur se kanë ardhur në përfundim se ka hapësirë ​​për ulje të çmimeve të produkteve ushqimore.

Ai potencoi se që nga fillimi i javës së ardhshme do të ketë zvogëlim të çmimeve të të gjitha produkteve ushqimore bazë.

Bekteshi gjithashtu njoftoi se nga java e ardhshme inspektorëve të inspektoratit shtetëror të tregut do t’u rriten kompetencat në mënyrë që të mund të veprojnë më shpejtë në terren.

“Ministria e Еkonomisë përveç vendimeve për ulje të çmimeve të produkteve ushqimore do të do të bëjë ndryshime dhe shtesa në ligjin për inspektoratin shtetëror të tergut, ku do të rritet autoriteti i inspektorëve të ISHT-së në mënyrë që ata të veprojnë menjëherë, pa kaluar nëpër procedura të caktuara, duke pasur parasysh se inspektorët duhet të veprojnë me shpejtësi”, tha Bekteshi.

Advertisement

Inspektorëve të tregut në Maqedoni do t’u rriten kompetencat shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy