Kapitulli i 25-të i negociatave të Maqedonisë së Veriut me BE-në: Shkenca dhe hulumtimi

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Kapitulli i 25-të i negociatave të Maqedonisë së Veriut me BE-në: Shkenca dhe hulumtimi

Maqedonia e Veriut e ka mbajtur konferencën e parë ndërqeveritare me BE-në, me çka edhe zyrtarisht i ka filluar negociatat për anëtarësim në Union.

Pas konferencës së parë ndërqeveritare, Komisioni Evropian menjëherë e ka filluar edhe procesin e skriningut, i cili përmban 35 kapituj. Telegrafi Maqedoni do t’iu informojë për përmbajtjen e secilit kapitull nëpër të cilët duhet të kalojë Maqedonia e Veriut.

Kapitulli i 25-të: Shkenca dhe hulumtimi

Acquis në fushën e shkencës dhe kërkimit nuk kërkon transpozim të rregullave të BE-së në rendin juridik kombëtar. Kapaciteti zbatues lidhet me ekzistencën e kushteve të nevojshme për pjesëmarrje efektive në programet në kuadër të BE-së. Për të siguruar një lidhje të plotë dhe të suksesshme me Programet e BE-së, shtetet anëtare duhet të sigurojnë kapacitetet e nevojshme zbatuese në fushën e kërkimit dhe zhvillimit teknologjik, duke përfshirë personelin adekuat.

Advertisement

Çka është procesi i skriningut dhe çka do të thotë për Maqedoninë

Ndryshe, përveç kapitujve të BE-së, Maqedonia e Veriut ka nënshkruar edhe protokoll me Bullgarinë, i cili përmban gjithashtu disa rekomandime dhe detyrime, të cilat duhet të plotësohen nga të dy shtetet, për të mos pasur pengesa në anëtarësimin e Maqedonisë së Veriut në BE./Telegrafi/

Advertisement

Kapitulli i 25-të i negociatave të Maqedonisë së Veriut me BE-në: Shkenca dhe hulumtimi shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy