Mariçiq: Nuk heqim dorë nga bindja e kolegëve tanë nga OBRM-PDUKM që të mos bllokojnë vendin e tyre

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zëvendëskryeministri për Çështje Evropiane, Bojan Mariçiq, thotë se duhet të presim mesazhe inkurajuese para samitit të BE-së në dhjetor. Por ai beson se nuk mund të presim që të ndodhë diçka e kundërt nga ajo që shkruhet në kornizën e negociatave me BE-në.

“Bllokada jonë për momentin ka emër dhe mbiemër, OBRM-PDUKM dhe deputetët e tyre që me vetëdije vendosën ta bllokojnë vendin e tyre. Shfaqja do të përfundojë në javën e parë të dhjetorit, ne po përgatisim udhërrëfyesit që janë detyrimi ynë nga Klasteri i parë dhe do të ndalemi këtu nëse nuk përfundojnë ndryshimet kushtetuese. Megjithatë, ne nuk dorëzohemi deri në ditën e fundit të mandatit të kësaj përbërje parlamentare, për të diskutuar dhe bindur kolegët tanë nga OBRM-PDUKM që të mos e bllokojnë vendin e tyre dhe të mos hyjnë në një vorbull që na kanë futur tashmë. 2008. vit”, tha Mariçiq në një deklaratë për media pas vizitës në Komunën e Gjorçe Petrovit.

Për fushatën e re të BE-së që duhet të zbatohet vitin e ardhshëm, Mariçiq tha se çdo bisedë është e rëndësishme “si paratë evropiane mund të ndihmojnë në çdo komunë dhe çdo vendbanim sepse përdorimi i fondeve IPA për investime bën dallimin. Vendimi ynë për të diskutuar dhe raportuar mbi shqetësimet si për projektet ekzistuese ashtu edhe për projektet e reja, mendoj se nuk ka të keqe të flasim më shumë për këtë çdo ditë, sepse angazhimi ynë strategjik është aty dhe ne duhet të nxjerrim maksimumin nga ai proces. Tani kemi një plan të ri të rritjes, bizneset dhe qytetarët duhet të jenë të interesuar. Kjo Qeveri e ka treguar me veprim se rrit pagat dhe pensionet në vazhdimësi, nuk përjashtohet njëra dhe tjetra, duhet bërë të dyja”. /Telegrafi/

Mariçiq: Nuk heqim dorë nga bindja e kolegëve tanë nga OBRM-PDUKM që të mos bllokojnë vendin e tyre shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy