Petrovska: Treguam se NATO do të thotë edhe një bashkëpunim më i fortë në mbrojtje, këtë herë me Portugalinë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Sot, është ditë e rëndësishme për ministrat tanë dhe për bashkëpunimin tonë, për shkak se për herë të parë nënshkruajtëm marrëveshje bashkëpunim dypalësh në mbrojtje mes aleatëve Maqedonia e Veriut dhe Portugalinë, dhe me këtë treguam se NATO do të thotë edhe bashkëpunim më i fortë në mbrojtje, sepse kemi një qëllim të përbashkët, unik”.

Këtë e tha ministrja e Mbrojtjes, Slavjanka Petrovska, në konferencën e sotme për media pas nënshkrimit të marrëveshjes me ministren e Mbrojtjes së Portugalisë, María Helena Carreiras, e cila ishte vizita e parë e zyrtare në vend.

Petrovska shtoi se për të mirën dhe zhvillimin e dy forcave të armatosura, do të përkushtohet në një bashkëpunim intensiv në fushën e politikës së sigurisë, operacioneve të paqes, trajnimit dhe edukimit të përbashkët, si dhe do të punojnë për mbrojtjen e mjedisit në kuadër të aktiviteteve të ushtrisë.

Ministrja e Mbrojtjes e Portugalisë, María Helena Carreiras, tha se si partnere në Aleancë, ajo beson me vendosmëri se qëllimet e përbashkëta në siguri dhe mbrojtje mund të arrihen vetëm përmes forcimit të aleancave, një ide që ajo tregoi se u riafirmua sot me nënshkrimin e Marrëveshjes për mbrojtjen. bashkëpunimin mes vendeve tona.

Advertisement

“Kjo marrëveshje do të shërbejë si një gur themeli për zhvillimin e marrëdhënieve tona. Do të doja të theksoja disa fusha të bashkëpunimit që synojmë t’i zhvillojmë, siç e përmendët ju, duke përfshirë konsultimet e rregullta politiko-strategjike, angazhimet paqeruajtëse, stërvitjet dhe stërvitjet ushtarake, bashkëpunimin në fushën e politikës së përbashkët të sigurisë dhe mbrojtjes, sigurinë kibernetike, industritë e mbrojtjes, agjenda e grave, paqja dhe siguria, si disa nga fushat ku mund të punojmë në të ardhmen”, tha Carreiras.

Petrovska: Treguam se NATO do të thotë edhe një bashkëpunim më i fortë në mbrojtje, këtë herë me Portugalinë shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy