Spasovski në takim me Ballën në Tiranë: Qëllimi i përbashkët është siguria e qytetarëve

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, gjatë qëndrimit të tij në Tiranë, me rastin e pjesëmarrjes në Konferencën e Ministrave të Punëve të Brendshme në kuadër të Procesit të Berlinit, sot ka zhvilluar një takim pune me ministrin e Brendshëm të Shqipërisë, Taulant Balla.

Në takim, të dy bashkëbiseduesit u shprehën të kënaqur me realizimin e takimit të tyre të parë, gjatë të cilit ministri Spasovski e uroi kolegun Balla për emërimin e ministrit të Punëve të Brendshme të Republikës së Shqipërisë, me urime për suksese, në marrëdhënie personale dhe nivel profesional.

Duke theksuar se Konferenca ministrore në kuadër të Procesit të Berlinit në Tiranë është një fillim i mirë për thellimin e bashkëpunimit tashmë të suksesshëm ndërmjet Ministrisë së Brendshme të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Ministrisë së Brendshme të Republikës së Shqipërisë, ministri Spasovski tha:

“Përmes përpjekjeve për përmirësimin e marrëdhënieve të mira fqinjësore dhe bashkëpunimit rajonal, veçanërisht në fushën e bashkëpunimit ndërkufitar, si dhe zbatimit të suksesshëm të Protokolleve të Zbatimit të Konventës për Bashkëpunimin Policor në EJL, si dhe pjesëmarrjes së përbashkët në Iniciativat Rajonale, mund të them se bashkëpunimi mes policisë kufitare të të dy vendeve është i vazhdueshëm. Para së gjithash, nëpërmjet mbajtjes së rregullt të takimeve, shkëmbimit të përvojave dhe praktikave të mira dhe informacioneve të dobishme për përmirësimin e efikasitetit të menaxhimit të kufijve, parandalimin e migrimeve të paligjshme dhe të gjitha formave të krimit ndërkufitar, si dhe përfshirjes së shërbimeve të tjera përkatëse me qëllimin e duhur. akses dhe veprim. Dhe, si rezultat i bashkëpunimit të mirë të shërbimeve kompetente të dy vendeve, ka pasur ndihmë në hetimin e krimeve më të rënda, siç janë vrasjet, plaçkitjet dhe vjedhjet e rënda”.

Advertisement

Me këtë rast u gjet një përgjigje për nevojat e komunitetit maqedonas në Golobërdo, i cili në nëntor të vitit të kaluar shprehu interesim për të gjetur një mënyrë për të zgjatur orarin e pikës kufitare Xhepishtë – Trebisht, e cila është e natyrës lokale dhe nuk funksionon gjatë gjithë kohës.

Ministrat Spasovski dhe Balla theksuan se qëllimet e tyre të përbashkëta janë siguria e qytetarëve, sundimi i ligjit dhe institucionet evropiane.

Spasovski në takim me Ballën në Tiranë: Qëllimi i përbashkët është siguria e qytetarëve shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy