Trençevska: OBRM-PDUKM-ja premtoi diçka tjetër, ndërsa realizon diçka tjetër

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“OBRM-PDUKM fillimisht premtoi rritje lineare të pensioneve prej 5.000 denarë, ndërsa tani dëgjojmë një tjetër, dy herë nga 2.500 denarë, brenda pak muajsh, që është krejtësisht ndryshe nga ajo që ishte premtuar”, theksoi deputetja e LSDM-së Jovana Trençevska dhe ish-ministre e Punës dhe Politikës Sociale.

Trençevska theksoi se ende nuk dihet zgjidhja ligjore, çfarë do të ndodhë me rritjen e pensioneve, nëse do të mbetet metodologjia për harmonizimin e pensioneve me koston e jetesës dhe pagën mesatare, e cila ka sjellë rritje të pensioneve për mbi 30% në 2 vjet dhe rritje të pensionit minimal nga 9.000 në gati 14.000 denarë.

“OBRM-PDUKM një gjë premtoi gjatë fushatës, një gjë po bën tani”, theksoi Trençevska, duke shtuar se edhe përkundër njoftimeve në programin e tyre, balancuesi nuk po shfuqizohet.

“Muajin e kaluar ishim dëshmitarë të qëndrimeve jokonsistente të OBRM-PDUKM-së. Nga asnjëherë “Severna” i janë betuar Republikës së Maqedonisë së Veriut, nga mospasja e zëvendëskryeministrit të parë e deri te zëvendëskryeministër i parë, ndaj të shohim se po tërhiqen në pikëpamjet e tyre”, theksoi Trençevska.

Advertisement

The post Trençevska: OBRM-PDUKM-ja premtoi diçka tjetër, ndërsa realizon diçka tjetër appeared first on Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy