Trençevska: U hap qendra ditore për të moshuarit në Kriva Pallankë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Në komunën e Kriva Pallankës sot u hap Qendra e re për qëndrim të të moshuarve aktiv. Qendra është pjesë e Reformës Sociale që siguron Ministria e Punës dhe Politikës Sociale (MPPS).

Qendra ditore për të moshuarit me moshë aktive aktualisht ka kapacitet për 50 përdorues nga komuna dhe në kuadër të këtij shërbimi social, pensionistët do të kenë mundësinë për një jetë aktive, cilësore dhe të shëndetshme në moshën e tretë, përmes socializimi, njofton MPPS.

Ofruesi i këtij shërbimi social është Kryqi i Kuq i Kriva Pallankës, ndërsa në hapjen e sotme të Qendrës për kujdesin ditor për të moshuarit me plakje aktive, ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovanka Trenchevska, mori pjesë sot, e cila pati mundësinë të takojë përdoruesit të këtij shërbimi dhe t’u tregojë drejtpërdrejt përfitimet dhe mundësitë e shërbimit. Trençevska apeloi te pensionistët nga Kriva Pallanka që ta shfrytëzojnë këtë shërbim sa më shumë dhe nënvizoi:

“Rritja e standardit të jetesës së pensionistëve dhe krijimi i mundësive për një jetë më cilësore është e mundur vetëm nëse krijohen më shumë mundësi në segmente të ndryshme. Si ministri jemi të përkushtuar njëlloj për të gjitha segmentet dhe synimi ynë është të krijojmë një kornizë që do të nënkuptojë socializim më të madh, jetë aktive dhe përfshirje më të madhe të kësaj kategorie të qytetarëve në shoqëri. Përvoja e deritanishme tregon se këto qendra janë një përgjigje reale për nevojat e qytetarëve dhe ky shërbim social përdoret gjerësisht dhe jep rezultate të shkëlqyera. Që në krijimin e politikave sociale përdorim një qasje të kujdesshme që krijon më shumë mundësi për pensionistët, ndër të tjera, vërtetohet nga fakti se reforma sociale përfshin edhe lloje të tjera shërbimesh sociale. Krahas qendrave ditore për të moshuarit me moshë aktive, pjesë e reformës është edhe shërbimi për ndihmë dhe përkujdesje në shtëpi, i cili synohet edhe për këtë kategori qytetarësh”, tha Trençevska.

Advertisement

Qendra ditore për të moshuarit me moshë aktive është e destinuar për pensionistët të cilët kanë mbushur moshën 65 vjeç, të cilët në kuadër të këtij shërbimi kanë akses në aktivitete specifike. Në realizimin e këtij shërbimi ka marrë pjesë edhe Komuna e Kriva Pallankës. Në ceremoninë e hapjes mori pjesë edhe kryetari i komunës Sashko Mitovski.

Trençevska: U hap qendra ditore për të moshuarit në Kriva Pallankë shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy