Ky është dëmi shëndetësor që ju shkaktojnë kufjet nëse i mbani vazhdimisht në vesh

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Ky është dëmi shëndetësor që ju shkaktojnë kufjet nëse i mbani vazhdimisht në vesh

Vitet e fundit shitjet e kufjeve me valë janë rritur shumë dhe shumica prej nesh i mbajmë ato në vesh nga mëngjesi në mbrëmje. Megjithatë, kjo rezulton që veshët tuaj të mbushen më lehtë me dyllë.

Prodhimi i dyllit në vesh është një proces normal për trupin e njeriut, ashtu si për gjitarët e tjerë, dhe në fakt një shtresë e hollë dylli duhet të jetë gjithmonë e pranishme pranë hapjes së kanalit të dëgjimit.

Dylli, nga njëra anë, është një agjent mbrojtës kundër insekteve, mikrobeve dhe ujit, ndërsa në të njëjtën kohë hidraton lëkurën e kanalit të jashtëm të dëgjimit.

Përveç kësaj, duke lëvizur nga jashtë, dylli parandalon që pjesa e brendshme e veshit të mbushet me qeliza të vdekura.

Advertisement

Përdorimi i zgjatur i kufjeve parandalon daljen e dyllit, gjë që ka të ngjarë të shkaktojë probleme me veshët.

Një nga këto probleme është dylli i ngjeshur, i cili bëhet më i fortë dhe i vështirë për t’u nxjerrë. Të bësh këtë mund të çojë në infeksion, me një rritje të qelizave të bardha të gjakut në zonë dhe bllokim të kanalit të veshit.

Gjithashtu ndalon rrjedhën e ajrit, duke bërë që dylli të thahet dhe të grumbullohet më shumë.

Gjithashtu, djersa e bllokuar dhe lagështia e veshit që mund të mbetet atje është mjedisi i përsosur për rritjen e mikrobeve.

Advertisement

Gjithashtu, duke bllokuar daljen natyrale të dyllit, gjëndrat e tenxhere aktivizohen për të prodhuar edhe më shumë dyllë, gjë që shkakton probleme dëgjimi, marramendje, marramendje dhe kruajtje.

Së fundi, për shkak se kufjet nuk pastrohen, ato mund të bartin mikrobet dhe bakteret në vesh, ndërsa një volum shumë i lartë për një kohë të gjatë mund të shkaktojë probleme me dëgjimin.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy