Tre sjellje që tregojnë se të tjerët janë xhelozë dhe ziliqarë për ju

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Tre sjellje që tregojnë se të tjerët janë xhelozë dhe ziliqarë për ju

Njerëzit që në teori na duan ndonjëherë mund të jenë xhelozë për ne dhe të shprehin një lloj zilie ndaj nesh. Sidomos kur bëhet fjalë për njerëz me të cilët nuk keni dhe nuk dëshironi të keni ndonjë lidhje.

Kur zotëroni disa karakteristika personale të lakmueshme që tërheqin vëmendjen, të tilla si inteligjenca , bukuria, kreativiteti, kjo mund të largojë disa njerëz kompleksë në mjedisin tuaj, profesionistë apo miqësorë, disa prej të cilëve jeni një temë e preferuar e bisedës. Ju mund të dalloni nëse kjo po ndodh nga këto tre modele të sjelljes.

Ata keqinterpretojnë punën tuaj, duke treguar se kanë keqkuptuar qëllimet tuaja

Në fakt, ata e kanë kuptuar mirë, thjesht në përpjekje për të ndryshuar pozicionin e pafavorshëm që ndjejnë ose në të cilin janë, ata janë të prirur ndaj veprimeve që shfaqin zili. Pra, presin me durim që objektivi i tyre të gabojë, për ta paraqitur sa më të madh apo më keq, shfrytëzojnë çështjet e paqarta duke i dhënë dimensionin më të keq të mundshëm. Në të njëjtin kontekst, ata vazhdimisht ngrenë pengesa dhe vendosin vazhdimisht standarde më të larta, duke mos u kënaqur kurrë.

Advertisement

Ata bëjnë sulme dhe përdorin stereotipe

Është një sulm ndaj personit dhe kjo mund të shfaqet me shprehje nënçmuese për llojin e tij trupor, identitetin seksual dhe madje edhe origjinën e tij. Në thelb, kjo është mënyra e vetme që ata mund të diskreditojnë ose nënvlerësojnë inteligjencën, aftësitë apo edhe talentin e dikujt. Për shembull, të sfidosh një autor me pretekstin se ai shkruan vetëm letërsi homoseksuale ose futbolli (që gjoja janë zhanre të nivelit të ulët) ose se ai është një alkoolist dhe një femëror është një sulm ad hominem, sepse nuk të bën një shkrimtar të mirë. zhanër ose më mirë, në të gjitha zhanret ka shkrimtarë të mirë dhe të këqij, pavarësisht se çfarë personazhi është.

Ata argumentojnë se lodhen dhe përpiqen më shumë se ju

Duke e thënë këtë ata në thelb besojnë se meritojnë më shumë se ju dhe ndërsa shohin që i fitoni më lehtë aq më shumë ju kanë zili. Në çdo përpjekje të madhe që bëni dhe në çdo arritje, ata njohin favorin e fatit dhe rrethanave. Për shkak se ata ndihen të pafavorshëm për atë që janë, ata janë të gatshëm të shikojnë me përçmim fatin ose privilegjin tuaj, edhe kur edhe ata përfitojnë nga avantazhet tuaja. Ata janë të prirur të supozojnë se rruga juaj e jetës ka qenë pa pengesa.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy