Dosja “Babale”/ Përjashtimi i Edlira Tores nga trupa gjykuese, zgjidhet gjyqtarja që e zëvendëson

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Dosja “Babale”/ Përjashtimi i Edlira Tores nga trupa gjykuese, zgjidhet gjyqtarja që e zëvendëson

Gjykata e Apelit ka caktuar gjyqtaren Elona Tore si pjesë e trupës gjykuese për çështjen “Babale”. Në këtë mënyrë, Elona Toro do të zëvendësojë Edlira Petritin e cila u përjashtuar nga gjykimi i çështjes pas kërkesës së të pandehurit, deputetit të PD, Ervin Salianji.

 

 

“Në vijim të komunikimit, mbi çështjen penale me të pandehur Jetmir Olldashi dhe Ervin Salianji, akuzuar për kryerjen e veprës penale “Kallëzim i rremë” i kryer në bashkëpunim, parashikuar nga nenet 305 dhe 25 të Kodit Penal, viktim/kallëzues i veprës penale, shtetasi Geron (Agron) Xhafaj,  Gjykata e Apelit të Juridiksionit të Përgjithshëm, ju informon si më poshtë:

Advertisement

 

Sot më datë 16.03.2023, çështja penale e lartpërmendur u shortua midis dy anëtarëve të trupit gjykues të përbërë prej gjyqtarëve Genti Shala dhe Elona Toro.

 

Në bazë të shortit elektronik, çështja i ra për gjykim gjyqtares relatore Elona Toro”, thuhet në njoftim.

Advertisement

 

Deputeti i PD, Ervin Salianji kërkoi që gjyqtarja Edlira Petriti të përjashtohej nga trupa gjykuese me argumentin se ka papajtueshmëri për shkak se është shprehur në lidhje me përjashtimin e gjyqtarit Artan Gjermeni në shkallë të parë dhe më pas këtë ankim e drejtuam në Gjykatën e Lartë, ku çështja u shqyrtua nga gjyqtari Sokol Sadushi. Ky i fundit bashkëshort i Edlira Petrit, që po gjykon çështjen në Apel.

 

Deputeti Salianji u shpall fajtor për veprën penale ‘kallëzim i rremë’ në lidhje me çështjen “Babale”, ku u dënua nga gjykata e Shkallës së Parë me 1 vit burg.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy