Lavastovilje dhe lavatriçe të ndezura së bashku?! “Jo”, BE gati planin për të ulur konsumin

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Lavastovilje dhe lavatriçe të ndezura së bashku?! “Jo”, BE gati planin për të ulur konsumin

Së shpejti, Komisioni Evropian do të prezantojë planin e tij për të reduktuar konsumin me 5% në momentet e pikut te konsumit te energjise elektrike.

Rregullorja evropiane do të tregojë një mënyrë të saktë për të arritur qëllimin: uljen e fuqisë së njehsorëve.

Kjo do të thotë se brenda pak orësh nuk do të jetë e mundur të mbash dy pajisje të ndezura në të njëjtën kohë, si pjatalarëse dhe lavatriçe ose furrë, sepse shpërndarësit e energjisë do të përdorin një lloj bllokimi të rrymës elektrike.

Prandaj, me matësa inteligjentë është e pamundur që familjet të “shpëtojnë” nga racionimi. 

Advertisement

Megjithatë, sipas disa vëzhguesve, plani mund të ketë efekte të padëshiruara. Për shembull, ndërprerja e rrymës së njehsorëve mund të vendoset midis orës 18 dhe 19, por pas një kohe njerëzit do të mësoheshin me rregullat e reja dhe do t’i përdornin pajisjet në të njëjtën kohë më vonë, duke zhvendosur kështu në mënyrë efektive kulmin.  

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy