Ngërçi në shërbimin noterial/ Qytetarët nuk marrin dot shërbim pasi sistemi nuk funksionon

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Ngërçi në shërbimin noterial/ Qytetarët nuk marrin dot shërbim pasi sistemi nuk funksionon

Nga e premtja e kaluar e deri më sot, regjistri noterial shqiptar nuk funksionon.

Edhe ky shërbim duket se është bërë pjesë e sulmeve kibernetike, çka ka bërë që aksesi në këtë databazë nga notaret të jetë i pamundur. Për qytetarët bllokimi i këtij regjistri sjell ngërçin e mos lëshimit të dëshmive të trashëgimisë.

Advertisement

Në fakt ky shërbim ka patur problem edhe gjatë muajve të verës, një kohë kur shumë emigrante vijnë në Shqipëri dhe kryejnë një sërë veprimesh me pronat e tyre.

Nuk dihet ende se kur ky regjistër do të jetë në funksion për noterët, të cilët përballen me kërkesat e qytetarëve.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy