Një ekspozitë për festën e gruas në Pogradec/ Fotografi dhe piktura që shpalosin botën e femrës

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Një ekspozitë për festën e gruas në Pogradec/ Fotografi dhe piktura që shpalosin botën e femrës

Edicioni i 8-të i ekspozitës, e cila ka në qendër Ditën Ndërkombëtare të Gruas, u çel në Pogradec. Pikturat dhe fotografitë e artistëve nga Ballkani dhe Europa, përcjellin botën e gruas në dimensione të ndryshme.

 

Ekspozita solli mesazhe të forta, mbi mënyrën se si duhet trajtuar gruaja.

 

Advertisement

SAJMIR AHMETI

 

ORGANIZATOR

 

Advertisement

Sidomos te fotoja kemi shpërthime të brendshme të femrës, shoqëria jonë ka një detyrim të madh.

 

ENTELA GUSHO

 

Advertisement

NENKRYETARE E BASHKISE

 

Ne duhet të vlerësojmë gjithmonë figurën e gruas  sepse aty shikojmë në dhimbjen e gruas  por dhe trishtimin e suksesin e saj njëkohësisht.

 

Advertisement

 

Piktorët pjesëmarrës në ekspozitë nënvizojnë rëndësinë e shpalosjes së botës së femrës dhe edukimit të brezave, për të respektuar gruan.

 

MARJANA GOXHABELLIU

Advertisement

 

PIKTORE

 

Kam dashur të shpreh atë kauzën që kemi brenda vetes, trazirën, ndonjëherë nuk dimë rrugën që duam të ndjekim.

Advertisement

 

Ekspozita përmbante jo vetëm piktura, por edhe fotografi nga disa vende të Europës, ku binte në sy edhe një punim e një autoreje ruse, e cila ka sjellë gruan me xhamadan dhe flamur shqiptar.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy