Vdekja e Lear Kurtit/ Prokuroria nxjerr akt-ekspertimin e mjekësisë ligjore, ja nga çfarë e humbi jetë i riu

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Vdekja e Lear Kurtit/ Prokuroria nxjerr akt-ekspertimin e mjekësisë ligjore, ja nga çfarë e humbi jetë i riu

Lear Kurti vdiq nga mbidoza e kokainës, e cila I shkaktoi pushim të menjëhershëm të zemrës.

Ky është përfundimi  i akti i ekspertimit të mjekësisë ligjore, ku u përcaktua diagnoza Anatomo-Patologjike, e cila u bë publike përmes një njoftimi për media nga Prokuroria e Tiranës.

Advertisement

Prokuroria e Rrethit Gjyqësor Tiranë, ka administruar aktin e ekspertimit mjeko-ligjor nr 494/22 datë 14.11.2022, në lidhje me shkaqet e vdekjes së shtetasit Lear Kurti.

Në përgjigje të aktit të ekspertimit mjeko-ligjor, përcaktohet diagnoza Anatomo-Patologjike:

Advertisement

Mbidozim (Helimim) akut me lëndë narkotike e llojit kokainë. Ishemi akute Hypoksite e miokardit e shoqëruar me kontraktim dhe deformim të miofibrilive, edemë e shprehur e trurit, stazë vazale dhe ekstravazat kapilar, atelektazë dhe emfizemë kompesatore e mushkrisë, hepatit kronik persistent.

Shkaku i vdekjes se shtetasit Lear Kurti ka qenë helmimi (mbidozim) akut me lëndë narkotike të llojit kokainë, i komplikuar me shok toksik, me mekanizimin e ishemisë akute të miokardit që ka sjellë për pasojë asistolinë kardiake (Ndalim i menjëhershëm i zemrës)

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy