Vdekja e punëtorit në Megatek/ Ekspertët: Mungesa e sigurisë rrezikon punonjësit

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Vdekja e punëtorit në Megatek/ Ekspertët: Mungesa e sigurisë rrezikon punonjësit

Duke iu referuar rastit të vdekjes së një 32-vjeçari, brenda ambienteve të Megatek, i cili u aksidentua për shkak të mungesës së kushteve të sigurisë në punë, mjekët tërheqin vëmendjen për rrezikun që u kanoset punonjësve të tjerë.

 

GERALD KOLA

SINDIKATA E PUNONJESVE TE SHENDETESISE

Advertisement

 

Sidomos në rastin e Megatek-ut që janë këto rastet e ndërtimit, puna në lartësi, sigurisht që dëmet janë shumë të mëdha kur shkaktohen aksidentet. Madje u kërcënohet edhe jeta punonjësve. Kështu që është e vërtet që ka një impakt të madh në shoqëri aksidenti në punë.

 

Vdekja e 32-vjeçarit nuk është rasti i parë në Megatek, me pasoja të rënda. Në korrik të vitit të kaluar, 2 të mitur u plagosën rëndë, pikërisht sepse kompania nuk kishte plotësuar kushtet e sigurisë.

Advertisement

Ekspertët u bëjnë thirrje organeve të hetimit, që në rastet e përsëritura të ketë penalitete më të rënda.

 

FATJON SOFTA

EKSPERT SIGURIE

Advertisement

 

Prokuroria patjetër që duhet ti ndjekë këto momente dhe këto momente duhet të ndiqen jo vetëm mbi bazën ligjore, por mbi bazën e një dokumentacioni, provën që ka ndodhur. Nëse ka përsëritje, patjetër që masa e përgjegjësisë dhe shkalla e penalitetit vjen dhe rëndohet.

 

Në lidhje me dy të miturit që ranë nga lartësia në Megatek, u ngritën dyshime se ngjarja kishte për qëllim që të fshihej, pasi dy të plagosurit fillimisht u dërguan në një spital privat. Edhe pse nuk ka prova, nëse ky rast u tentua të manipulohej, mjeku thotë se ka shumë raste që tentohen të mbahen të fshehta.

Advertisement

 

GERALD KOLA

SINDIKATA E PUNONJESVE TE SHENDETESISE

 

Advertisement

Realisht janë shumë dhe më shumë sesa deklarohen. Shumica nuk deklarohen sepse nuk janë të siguruar, ose në marrëveshje me punëdhënësin ose administratorin u thonë që mos të deklarojnë sepse do ju mbuloj unë, në spital dhe me raport.

 

Ndonëse kanë kaluar disa muaj nga plagosja e dy të miturve, Megatek i shtohet një tjetër rast me pasojë vdekjen. Ekspertët vërejnë se Prokuroria duhet të përshpejtojë hetimet, pasi dosjet po zënë njëra-tjetrën.

 

Advertisement

FATJON SOFTA

EKSPERT SIGURIE

Prokuroria duhet të përshpejtojë, sepse nëse dosjet do të zenë dosjet, atëherë ky pluhuri i harresës dhe mosekzekutimit të vendimeve sjell pastaj pasoja. Sa njerëz kanë humbur jetën, sa njerëz kanë mbetur sakat, pikërish pasoja të këtyre neglizhencave.

 

Advertisement

Aktualisht në Megatek vijojnë hetimet për aksidentin e pak ditëve më parë, ku humbi jetën Ledian Dervishi.

 

Janë të paktën tri institucione, që kanë zbarkuar pranë këtij hipermarketi si policia, prokuroria dhe Inspektoriati i punës, që po verifikojnë kushtet e sigurisë që u ofrohen punonjësve.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy