Veliaj: Kemi një shumicë absolute në Këshill Bashkiak, por duam bashkëpunim me të gjithë

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Veliaj: Kemi një shumicë absolute në Këshill Bashkiak, por duam bashkëpunim me të gjithë

Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj, i ka bërë thirrje për bashkëpunim anëtarëve në Këshillin Bashkiak edhe pse u përkasin partive të tjera politike. Veliaj tha se edhe pse PS ka shumicën sërish duhet bashkëpunimi me të gjithë anëtarët e forcave të tjera politike që do t’u bashkohen atyre në 4-vjeçarin e ardhshëm.

 

Ne kemi një shumicë absolute dhe nuk kemi nevojë për votat e të tjerëve. Por kemi dëshirë të madhe për votat e të tjerëve, për ta çuar këtë qytet përpara. Ndaj, ftesa ime sot është që edhe anëtarët e tjerë, edhe ata që morën më pak vota dhe përfaqësojnë bindje të tjera, të ndryshme nga tonat, të kenë mundësi që ta pasurojnë Këshillin tonë Bashkiak. Ta pasurojnë me ide, ta pasurojnë me propozime. Nëse do të kthehemi në imitim të konferencave ditore për shtyp, kush është mafioz dhe kush është kriminel, atëherë sigurisht ne do përkthejmë në nivel lokal diçka bajate që e shohim përditë në nivelin qendror. Ashtu si Kryeministri përpiqet përditë të shkojë përtej numrave tanë për të krijuar një konsensus kombëtar, për të trajtuar këtë përvojë si një vëllazëri kombëtare, ku ne të gjithë bashkë ecim përpara, do të doja që diçka e tillë të përkthehej edhe në qytetin tonë dhe në Këshillin tonë Bashkiak. 

 

Advertisement

Ai tha gjithashtu, se bashkëpunimi i këshilltarëve nevojitet edhe në nivel qarku, me të gjitha Bashkitë, ku po ashtu, PS ka dalë forcë e parë në çdo këshill.

 

 “Janë të gjitha bashkitë e qarkut që do duhet të bashkëpunojnë për një mbarëvajtje të të gjithë rajonit tonë, që është rajoni që prodhon më shumë se gjysmën e ekonomisë, ku bashkë me Kamzën, Vorën, Rrogozhinën dhe Kavajën, jeton edhe më shumë se gjysma e popullsisë së vendit. Çdo ditë do të doja që, përveçse të kujtoni detyrat tuaja familjare, apo civile, të kujtoni edhe këtë detyrë të shenjtë, jeni përfaqësues të qytetit të Tiranës. Është një privilegj i madh, është edhe një përgjegjësi e madhe.

 

Advertisement

PS fitoi 34vende në këshllin bashkiak, 15 koalicioni “Bashkë Fitojmë”, 4 PD e ndersa pjesa tjetër nga partitë e vogla.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy