Zbulohet vendbanimi prehistorik në Pogradec, gjetjet i përkasin Neolitit të hershëm

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Zbulohet vendbanimi prehistorik në Pogradec, gjetjet i përkasin Neolitit të hershëm

Një tjetër vendbanim prehistorik është zbuluar në afërsi të rrugës Pogradec – Drilon.

Sipas drejtueses shkencore të projektit, arkeologes Edlira Andoni vendbanimi i përket periudhës së Neolitit të hershëm dhe është rreth 7800-8000 vjeçar, pra më i hershëm se vendbanimi i tipit “palafit” në Buqezë.

 

Advertisement

Për Drejtorin e Turizmit dhe Trashëgimisë Kulturore në Pogradec, Ledjan Zeqollari ky vendbanim është një tjetër vlerë e shtuar për turizmin e Pogradecit.

Ky është vendbanimi i dytë më i madh i zbuluar në Pogradec dhe krahasuar me vendbanimin palafit në Buqezë të Linit, rezulton të paktën 500 vjet më përpara.

Advertisement

Krahas ekipit të Institutit të Arkeologjisë Shqiptare, pjesë e gërmimeve janë edhe studentë nga Maqedonia e Veriut, Serbia dhe vende të tjera.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy