Misionet “low cost” të NASA-s për të studiuar sekretet e universit

Pinterest LinkedIn Tumblr +

NASA kërkon të dijë sekretet e universit dhe po planifikon disa misione për t’i mësuar ato.

Agjencia Hapësinore Amerikane ka ngritur një program të ri, të quajtur “Pionierët”.

Programi do të planifikojë katër misione të vegjël astrofizikë, të cilët do të kërkojnë të mësojnë çfarë e bën të mundur ekzistencën e universit tonë.

Shkencëtarët po kërkojnë të eksplorojnë fenomene si zhvillimi i galaksisë, ekzoplanetet dhe bashkimin e yjeve.

Advertisement

Këto janë të gjitha ide të mëdha shkencore, por NASA thotë se planifikon që të t’i realizojë ato me kosto të ulët, maksimumi 20 milionë dollarë.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2020 Struga.info | Privacy policy