Opsionet e shkurtra me tastierë që mund të mos i keni ditur, por që ju kursejnë shumë kohë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Me vetëm një klikim të lehtë prej dy sekondash mund të kurseni kohë prej minutave, nëse jeni duke punuar me tastierë.

“Wired” ka publikuar së fundmi një listë opsionesh më pak të njohura me të cilat mund të kryeni punët shumë më shpejt.

Aty nuk janë listuar shkurtesat tashmë të njohura për kopjim, bartje e fshirje.

  • Butoni Windows për të lëshuar një aplikacion të ri
  • Ctrl + F: Sapo të shtypni këtë kombinim ju mundësohet të kërkoni fraza të caktuara që po i kërkoni, për shembull në një artikull me 5000 fjalë
  • Ctrl + L: Nëse jeni në shfletues interneti ky kombinim ju gjuan automatikisht te shiriti i adresës së uebfaqes
  • Ctrl + S: Ruani shumë shpejt dokumentin ku po punoni
  • Ctrl + T dhe Ctrl + Shift + T: Në vend të klikimit të vogël për hapjen e një shfletuesi të ri, shtypni këtë kombinim për ta hapur automatikisht dhe për të nisur kërkimin. Për ta kthyer faqen që keni hequr e shtoni në kombinim edhe butonin shift.
  • Ctrl + Shift + V: Me kombinimin e shkurtër Ctrl + V bartni të dhënat që keni kopjuar me shkurtesën më të njohur Ctrl+C. Kjo u mundësohet disa aplikacioneve për të bartur tekst pa linqe dhe formatime të tjera.
  • Ctrl + shigjeta: Kaloni më shpejt fjalët nëpër tekste.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy