Osmani: Anëtarësimi në BE është mënyra e vetme për të parandaluar largimin e të rinjve

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministri i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, mori pjesë sot në Forumin Ulpiana në Prishtinë, në panelin e titulluar “Migrimi përmes angazhimit të diasporës: një dimension i ri për bashkëpunimin diplomatik dhe zhvillimor”.

Osmani theksoi se “e vetmja mënyrë për të parandaluar largimin e të rinjve është zvogëlimi i hendekut në kushtet ekonomike dhe sociale në Maqedoninë e Veriut në krahasim me vendet perëndimore, gjë që mund të sigurohet përmes anëtarësimit në BE”, duke theksuar faktin se vende si Spanja dhe Portugalia para anëtarësimit në BE, ata kishin një dalje dukshëm më të madhe të fuqisë punëtore dhe të të rinjve.

Trendi në këto dy vende ka ndryshuar me anëtarësimin në Union, theksoi ai.

Osmani iu referua edhe projekteve të Ministrisë së Punëve të Jashtme në interes të diasporës. Ai veçoi projektin MKarta, i cili në thelb “krijon një rrjet të vlefshëm individësh që janë më të mirët në profesionet e tyre dhe që në këtë mënyrë lanë gjurmë në mjedisin e ri në të cilin janë integruar me sukses dhe shërbejnë si një urë shtesë bashkëpunimi midis diaspora dhe Maqedonia e Veriut”.

Advertisement

Osmani informoi se në regjistrimin e fundit, Maqedonia e Veriut për herë të parë ka mundësuar regjistrimin e diasporës, por të dhënat për vendndodhjen e saj nuk mund të përdoren për të krijuar politika afatgjata. /Telegrafi/

Osmani: Anëtarësimi në BE është mënyra e vetme për të parandaluar largimin e të rinjve shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy