Del dokumenti 1920-ës/ Qeveria shqiptare kërkonte farë hashashi në Greqi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Në qershor në Shqipëri u rikthye në vëmendje debati për legalizimin e kanabisit për arsye mjekësore.
Historiani Hasan Bello shprehet se debati për legalizimin e kultivimit të hashashit në Shqipëri, duket sikur është një problem bashkëkohor dhe nuk ka aspak lidhje me të kaluarën e shtetit shqiptar.

Në fakt, thotë më tej ai, kultivimi i hashashit për arsye farmaceutike, me qëllim eksportimin e tij në vendet e zhvilluara të Europës, “ka nisur që në fillim të viteve 20-të”.

Nga dokumenti i mësipërm do të mësoni se ministri i Bujqësisë, që në vitin 1924 udhëzonte përfaqësuesin shqiptar në Athinë të interesohej për çmimin e farës së hashashit. Kjo me qëllim që vitin e ardhshëm të blihej një sasi për tu mbjellë. “Tradita vazhdon, por tashmë jo nga shteti, por nga individi…” – thotë ai.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2020 Struga.info | Privacy policy