Gërmime të reja në Apoloni/ Synohet të zbulohen plotësisht muret rrethuese dhe porta verilindore

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Gërmime të reja në Apoloni/ Synohet të zbulohen plotësisht muret rrethuese dhe porta verilindore 

Gërmime të reja po kryhen në parkun Kombëtar të Apolonisë.

Kërkimet po kryhen nga një grup shqiptaro-frencez. Sipas arkeologut Arjan Dimo ky projekt synon  të dhëna të reja shkencore në lidhje me zbulimin  e qytetit të hershëm të Apolonisë

Advertisement

ARJAN DIMO – ARKEOLOG

Kanë filluar gërmimet arkeologjike. Janë projekt pranë portës verilindore të qytetit.

 

Advertisement

Sipas Dimos, gërmimët  janë fokusuar në muret rrethues e fortifikues ku dallohet një  portë e cila mendohet se ishte nje nga hyrjet më të hershme në qytetin antik të Apolonisë.

Advertisement

Mësohet se projekti do të zgjas një muaj e synon studimin në vazhdimësi  të linjës së fortifikimeve nëpërmjet  survejimit topografik dhe fotogrametrik.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy