Java kulturore greke në Tiranë; ekspozohen në panair produkte të ndryshme

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Java kulturore greke në Tiranë; ekspozohen në panair produkte të ndryshme

Prej datës 23 maj Shqipëria ka pritur Greqinë fqinje, në kuadër të javëve kulturore ndërkombëtare.

 

Me një gamë të gjerë aktivitetesh, si dhe bashkëpunimesh mes dy vendesh, gjatë kësaj jave synohet të vendosen ura bashkëpunimi në fusha të ndryshme, që nga ekonomia e deri tek ndërveprimet kulturore.

 

Advertisement

Këtë të premte në kryeqytet ishte i pranishëm guvernatori i Epirit, i cili përcolli përmes një panairi traditën e Greqisë.

 


ALEXANDROS KACHRIMANIS

GURVERNATORI I EPIRIT

Advertisement

“Duhet të pronovojme atë që na bashkojnë dhe të kërkojmë sektorë të përbashkët për zhvillimin ekonomik. Duhet një bashkëpunim i mirë në çdo sektor, në pronovimin e turizimt dhe në mënyrë të veçate me produketet lokale.”

 

Guvernatori i Epirit u shpreh se bashkëpunimi duhet të mbështesë zhvillimin e përbashkët të dy vendeve.

 

Advertisement


ALEXANDROS KACHRIMANIS

GURVERNATORI I EPIRIT

“Me shqipërine kemi bashkpumin jo vetem në tregtimin e produkteve por edhe ne turizëm. Shqipëria dhe greqia janë dy venede fqinje që janë të detyruara të bashkëpunojnë mes tyre për të mirën e popullit.”

 

Advertisement

Në pedonalen e Tiranës u prezantuan produkte të ndryshme greke si vera, vaji dhe mjalti.

 

 

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy