EMA i jep dritën jeshile Pfizer për vaksinimin e fëmijëve 5 deri në 11 vjeç

Pinterest LinkedIn Tumblr +
EMA i jep dritën jeshile Pfizer për vaksinimin e fëmijëve 5 deri në 11 vjeç

Agjencia Europiane e Barnave  ka autorizuar vaksinën e Pfizer/BioNTech kundër koronavirusit për fëmijët e moshës 5-11 vjeç. Sipas EMA,  rekomandohet që doza e vaksinës të jetë më e ulët se ajo që u jepet personave  mbi 12 vjeç.

Ashtu si në grupmoshat e tjera, vaksina do të merret në dy doza, me një interval prej tre javësh.  Vaksina ka treguar efektivitet tek fëmijët e moshës 5 deri në 11 vjeç.

Rikujtojmë se  vaksina, e zhvilluar nga BioNTech dhe Pfizer, është miratuar tashmë për përdorim tek të rriturit dhe fëmijët mbi 12 vjeç.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy