Goldman për ekonominë e demokracisë më të madhe në botë: Do të bjerë me 45%

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Goldman Sachs parashikon se ekonomia indiane do të zvogëlohet me 45% këtë tremujor, dhe do të pësojë recesionin e saj më të rëndë që nga viti 1979 këtë vit fiskal, pasi kërpudhat pandemike të koronavirus shkatërrojnë shumë industri të saj.

Parashikimi i fundit i rritjes tremujore të gjigantit bankar, i detajuar në një shënim të 17 majit, është dukshëm më i keq se vlerësimi i tij i mëparshëm i një rënie prej 20%.

Më pozitivisht, ekonomistët e saj presin që ekonomia indiane të rritet 20% në tremujorin e tretë, krahasuar me tremujorin aktual. Ata më pas parashikojnë rritje prej 14% në tremujorin e katërt dhe 6.5% rritje në tremujorin e parë të 2021.

Në përgjithësi, parashikimet e Goldman sugjerojnë se PBB-ja e Indisë do të ulet 5% këtë vit fiskal, që do të ishte tkurrja e saj më e madhe që nga viti 1979.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy