Guterres: Hapa përpara për marrëveshjen e grurit

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Guterres: Hapa përpara për marrëveshjen e grurit

Sekretari i përgjithshëm i OKB-së, Antonio Guterres, informoi liderët e G7 se heqja e bllokadës së grurit ukrainas ka arritur në një “moment të së vërtetës”.

Guterres zhvilloi bisedime të veçanta me Ukrainën dhe Rusinë.

Ai aportoi se ekziston një marrëveshje midis palëve për kalimin e grurit nga tre porte të kontrolluara nga Kievi, përfshirë Odesën, pa pasur nevojë për çminim të porteve dhe me një kalim përmes Deti i Zi në korsi të sigurta nën mbikëqyrjen e Ukrainës, Rusisë, Turqisë dhe OKB-së.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy