Heqja kirurgjikale e organeve gjenitale, dënimi ekstrem për pedofilët në Kazakistan

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Heqja kirurgjikale e organeve gjenitale, dënimi ekstrem për pedofilët në Kazakistan

Kazakistani po ndërmerr një hap drastik në luftën e tij kundër abuzimit seksual të fëmijëve duke propozuar një ligj që do të kërkonte heqjen kirurgjikale të organeve gjenitale të pedofilëve. Lëvizja e guximshme vjen si përgjigje ndaj kritikave nga ligjvënësit që besojnë se dënimi aktual për kastrimin kimik nuk është mjaft i ashpër efektiv.

Kastrimi kimik , një procedurë që përfshin administrimin e barnave anti-androgjen për të reduktuar epshin dhe aktivitetin seksual , është tashmë një nga dënimet më të ashpra për abuzuesit seksual në mbarë botën. Megjithatë, disa deputetë, duke përfshirë Elnur Beisenbaev të partisë në pushtet Amanat, argumentojnë se masa nuk është e mjaftueshme për të parandaluar abuzimet e përsëritura kundër fëmijëve.

Beisenbaev ka kritikuar publikisht qasjen e qeverisë me pedofilët, duke e quajtur atë si masë shumë të butë. Ai këmbëngul se kastrimi kirurgjik është i nevojshëm për t’u përballur më me vendosmëri me incidencën në rritje të krimeve seksuale kundër fëmijëve.

Thirrja për dënime të tilla të ashpra thekson debatin e vazhdueshëm rreth metodave më të mira për të mbrojtur fëmijët nga abuzimi seksual dhe për të penguar autorët e mundshëm.

Advertisement

Ky legjislacion i propozuar në Kazakistan pasqyron sfidën më të gjerë globale të balancimit të drejtësisë dhe riintegrimit të shkelësve të seksit me rëndësinë kryesore të mbrojtjes së mirëqenies dhe të drejtave të fëmijëve./vizionplus.tv/

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2023 Struga.info | Privacy policy