Kina shënon shkallën më të ulët të lindshmërisë në 43 vite

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Kina shënon shkallën më të ulët të lindshmërisë në 43 vite

Shkalla e lindjeve në Kinë ka rënë në nivelin më të ulët në më shumë se katër dekada.

Për pasojë, sipas ekspertëve, Kina, po shkon drejt rritjes zero të popullsisë, e cila pritet të tkurret më shumë në vitet e ardhshme.

Advertisement

Zyra e statistikave tha se rënia prej 18 për qind e lindjeve në vitin 2020 në 12 milionë ishte pjesërisht për shkak të pandemisë së koronavirusit.

Mirëpo ekspertët kanë vënë në dukje edhe faktorë tjerë si çmimet e larta të jetesës, edukimi, kujdesi shëndetësor dhe mosgatishmëria për t’u martuar.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy