Bëni Like Struga.info në Facebook


Meksika ndalon konsumimin e duhanit në hapësira publike

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Meksika ndalon konsumimin e duhanit në hapësira publike

Meksika ka nisur të zbatojë një prej ligjeve më të ashpra kundër duhanit, pasi ai parasheh ndalesë të plotë të konsumimit në hapësirat publike.

 

Ky ligj, që është miratuar fillimisht më 2021, përfshin ndalesë edhe në reklamim të cigares.

 

Advertisement

Kjo nënkupton që cigaret nuk duhet të duken as nëpër dyqane.

 

Shumë shtete të Amerikës Latine kanë miratuar legjislacione që parashohin krijimin e hapësirave publike ku nuk pihet cigarja.

 

Advertisement

Megjithatë, ligji në Meksikë konsiderohet ndër më të rreptit në botë.

 

Deri më tani, në Meksikë është ndaluar konsumimi i duhanit në restorante dhe vende të punës, derisa tani ndalesa përfshin edhe parqet, plazhet, hotelet dhe zyrat tjera.

 

Advertisement

Kjo i bie që duhani mund të konsumohet vetëm në shtëpi dhe rezidenca private.

 

Organizata Shëndetësore Amerikane ka mirëpritur këtë hap dhe e ka përgëzuar Qeverinë meksikane për zbatim të ndalesës.

 

Advertisement

Kjo organizatë ka thënë se konsumimi i duhanit është ndër shkaqet kryesore të vdekjeve në botë./rel

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy