OBSH: Në Afrikë, nivel i ulët i vdekshmërisë nga COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Në 54 shtete të Unionit Afrikan janë raportuar 103,933 raste me koronavirus të shtunën, ka njoftuar Qendra Afrikane për Kontrollin e Sëmundjeve.

Deri më tani, shtetet afrikane kanë raportuar për 3,183 të vdekur nga sëmundja COVID-19, që shkaktohet nga koronavirusi, ndërkaq, 41,473 pacientë janë shëruar.

Ka pasur parashikime të ndryshme lidhur me ndikimin që mund të ketë pandemia e koronavirusit në Afrikë. Organizata Botërore e Shëndetësisë ka thënë se pandemia në Afrikë “duket se po merr një kahe tjetër”.

“Numrat e rasteve nuk janë rritur në të njëjtën normë eksponenciale si në rajonet e tjera dhe deri më tani në Afrikë nuk ka pasur vdekshmëri të lartë (nga COVID-19), siç kemi parë në disa pjesë të botës. Për krahasim, kur rastet në 100,000 në rajonin evropian, vdekjet ishin më shumë se 4,900. Analiza e hershme e OBSH-së sugjeron se niveli i ulët i vdekshmërisë në Afrikë mund të jetë rezultat i demografikë dhe faktorëve të tjerë të mundshëm. Afrika është kontinenti më i mirë sa i përket demokrafisë, me më shumë se 60 për qind të popullsisë nën moshën 25-vjeçare. Në Evropë, gati 95 për qind e vdekjeve ndodhën te të moshuarit, mbi 60 vjeç”, tha OBSH-ja.

Advertisement

OBSH po ashtu ka theksuar se qeveritë afrikane kanë ndërmarrë masa kufizuese me qëllim që të parandalojnë përhapjen e mëtejme të virusit. Megjithatë, kjo organizatë thekson se pavarësisht “përparimit të shënuar, sa i përket testimeve”, niveli i testimeve vazhdon të jetë i ulët krahasuar me rajonet e tjera.

OBSH po ashtu thotë se pavarësisht numrit të ulët të rasteve, “pandemia vazhdon të jetë kërcënimi kryesor ndaj sistemit shëndetësor” në kontinentin afrikan.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy