Pfizer-it i vjedhin sekretet e vaksinës

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Pfizer-it i vjedhin sekretet e vaksinës

Pfizer ka paditur një punonjës për një kohë të gjatë për vjedhjen e një numri dokumentesh konfidenciale, disa prej të cilave janë të lidhura me vaksinën kundër COVID.

Sipas Reuters, në një padi të paraqitur të martën në gjykatën federale në San Diego, Pfizer tha se Chun Xiao Li shkeli marrëveshjen e tij të konfidencialitetit duke transferuar më shumë se 12,000 skedarë pa leje në llogaritë dhe pajisjet e tij personale nga laptopi i tij i lëshuar nga firma.

Materialet e supozuara përfshijnë një “manual” që përmban vlerësime dhe rekomandime të brendshme për vaksinën Pfizer kundër COVID, marrëdhëniet e Pfizer me partnerin e saj gjerman të vaksinës BioTech, si dhe prezantime në lidhje me antitrupat kundër kancerit.

Pfizer tha se Lee, ndihmësdrejtoresha e statistikave, ishte përpjekur vazhdimisht të mbulonte gjurmët e saj.

Advertisement

Gjithashtu thuhet se Lee ka punuar në kompani për 15 vite, por se së fundmi ka marrë një ofertë për një punë të re në kompaninë “Xenkor Inc.”, një kompani kaliforniane që fokusohet në trajtimin e kancerit dhe sëmundjeve autoimune.

Pfizer deklaroi gjithashtu se kompania e tyre po përballet me një problem të madh – se konkurrentët po përpiqen të marrin përsipër punonjësit e tyre gjatë gjithë këtij viti.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy