Refugjatët e Italisë në Shqipëri/ “Azil evropian në vendet e treta nëse kërkohet në konsullata”

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Refugjatët e Italisë në Shqipëri/ “Azil evropian në vendet e treta nëse kërkohet në konsullata”

“Shtetet anëtare mund të zgjerojnë zbatimin e ligjit të BE-së përtej territorit të Bashkimit, duke qenë ende nën juridiksionin” e vendit të tretë.

 

Kështu shpjegoi një zëdhënës i Komisionit të BE-së, duke u ndalur në një nga aspektet e vlerësimit paraprak që ka kryer Brukseli. të marrëveshjes ndërmjet Italisë dhe Shqipërisë.

 

Advertisement

“Kjo duhet të bëhet në një mënyrë që të jetë plotësisht në përputhje me ligjin e BE-së.Ky është rasti, për shembull, me shtetet anëtare që lejojnë dorëimin në konsullatat e tyre të aplikimeve për mbrojtje ndërkombëtare t”, shton perfaqesuesi i BE.

 

Pak kohe me pare Shqiperia dhe Italia firmosen nje memorandum bashkepunimi qe lejon ngritjen ne vendin tone te kampeve te perkoheshme me emigrante, kampe qe do te jene nen juridiksionin e vendit fqinje./Ansa

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy