Studimi/ Deri në vitin 2050, gjysma e botës do të duhet të mbajë syze

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Studimi/ Deri në vitin 2050, gjysma e botës do të duhet të mbajë syze

Përdorimi i telefonit dhe tabletit për një kohë të gjatë rrit rrezikun e miopisë me 30 për qind. Në këtë përfundim ka arritur një studim i ri i botuar nga The Lancet Digital Health Journal.

Kombinimi me përdorimin e kompjuterit rrit rrezikun deri në 80 për qind, theksohet në hulumtim. Kjo do të thotë që deri në vitin 2050, pesë miliardë njerëz (mesatarisht gjysma e popullsisë së botës) mund të jenë miopë.

Advertisement

Autori i hulumtimit, profesor Rupert Bourne, nga Universiteti Ruskin, tha se “Deri në vitin 2050, rreth gjysma e popullsisë globale pritet të ketë miopi (mungesa e largpamësisë). Kjo është një çështje shumë serioze shëndetësore. Studimi ynë është më gjithëpërfshirës në këtë temë dhe demonstron një lidhje të mundshme midis kohës së ekranit dhe miopisë tek të rinjtë.”

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy