Studimi i Universitetit danez, sulmuesit janë ata më të rrezikuarit për t’u infektuar me COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Futbolli tashmë është drejt rrugës së rikthimit, madje Bundesliga ka nisur duke zbatuar rregullat e reja për të shmangur një rrezik infektimi nga koronavirusi.

Megjithatë, është e pamundur që rreziku të shmanget totalisht dhe mbi këtë ka bërë një studim edhe Universiteti i Arhaut në Danimarkë.

Studimi ka marrë në ekzaminim 14 ndeshje të kampionatit dhe nëse në mes do të ishte një futbollist me koronavirus do të ishte në fushë dhe kryqëzimin e tij me futbollistët e tjerë prezent.

Nga studimi del se ata që mund të rrezikojnë më shumë infektimin janë sulmuesit, pasi është i ekzopozuar me riskun e infektimit për dy minuta, ndërsa për futbollistët e tjerë është një minutë e gjysmë.

Advertisement

Megjithatë, një profesor i Universitetit të Kopenhagen shprehet se kjo kohë ekzpozimi nuk është e rrezikshme për t’u infektuar me COVID-19.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy