Turqia: Izraeli është kthyer në shtet terrorist! Jeruzalemi iu përket palestinezëve

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zv.presidenti i Turqisë, Fuat Oktay tha se Izreali është kthyer në një shtet terrorist, teksa uroi që përplasjet mes palestinezëve dhe izraelitëve të marrin fund.

Ai theksoi se Palestina është një shtet i lirë dhe se Izraeli nuk mund të bëjë asgjë për ta ndryshuar këtë.

Advertisement

“Shteti i Izraelit për fat të keq është kthyer në një shtet terrorizmi. Unë shpresoj që kjo shtypje të marrë fund. Çfarëdo që ata të bëjnë, toka palestineze dhe Mesxhid al-Aksa u përkasin muslimanëve, palestinezëve. Jeruzalemi u përket palestinezëve dhe Palestina do të marrë vendin e saj të duhur si një shtet i pavarur. E gjithë bota duhet ta respektojë këtë. Unë them posaçërisht për botën islame, ne jemi përgjegjës për të bërë atë që është e nevojshme, jo për të dënuar. Prandaj, uniteti dhe solidariteti në botën islame fatkeqësisht nuk është në nivelin e dëshiruar. Për këtë arsye, disa shpërthime që e kthejnë këtë në një rast marrin masa. Shpresoj që Fiter Bajrami të çojë në zgjimin, ringjalljen tonë dhe unitetin dhe solidaritetin brenda vetes.”

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2021 Struga.info | Privacy policy