Zuckerberg bllokon llogaritë e Trump në ‘Facebook’ dhe ‘Instagram’

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Zuckerberg bllokon llogaritë e Trump në ‘Facebook’ dhe ‘Instagram’

Rrjetet sociale “Facebook” dhe “Instagam” kanë ndërmarrë masat të ashpra kundër Donald Trump, pas protestave të dhunshme në ndërtesën e Kongresit nga mbështetësit e Trump.

Mark Zuckerberg ka sqaruar asyet pse “Facebook” ka ndërmarrë vendimin për të bllokuar llogarinë e Trump për dy javë. Sipas tij, Presidenti i 45-të i SHBA-ve ka ndërmend të përdorë kohën e tij të mbetur në detyrë për të dëmtuar kalimin paqësor dhe të ligjshëm të pushtetit tek pasardhësi i tij i zgjedhur, Joe Biden, duke iu refruar trazirave dhe skenave katike të shkaktuar brenda në Kongres.

“Vendimi i tij për të përdorur platformën e tij për të dënuar sesa të dënojë veprimet e mbështetësve të tij në ndërtesën Capitol ka shqetësuar me të drejtë njerëzit në SHBA dhe në botë. Ne i hoqëm këto deklarata dje sepse ne gjykuam se efekti i tyre do të ishte të provokonin dhunë të mëtejshme.”

Themeluesi i “Facebook” shton se prioritet duhet të jetë sigurimi që 13 ditët e mbetura dhe ditët pas inaugurimit të kalojnë paqësisht dhe në përputhje me normat e vendosura demokratike.

Advertisement

“Gjatë disa viteve të fundit, ne kemi lejuar që Presidenti Trump të përdorë platformën tonë në përputhje me rregullat tona, ndonjëherë duke hequr përmbajtjet ose duke etiketuar postimet e tij kur ato shkelin politikat tona. Besojmë se rreziku i lejimit të presidentit për të vazhduar të përdorë shërbimin tonë gjatë kësaj periudhe thjesht është shumë i madh. Prandaj, po e zgjasim bllokun që kemi vendosur në llogaritë e tij në “Facebook” dhe “Instagram” për të paktën dy javët e ardhshme, derisa të përfundojë tranzicioni paqësor i pushtetit.”

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy