Bëni Like Struga.info në Facebook


ADKOM: Qeveria e Maqedonisë le t’i ndihmoj Shërbimet Komunale, ose përndryshe do të largojmë punëtorë nga puna

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Shoqata e Shërbimeve Komunale për Maqedoni, ADKOM ka bërë sot një paralajmërim përfundimtar për Qeverinë që t’i ndihmojë ndërmarrjet për të kapërcyer krizën energjetike, në të kundërtën mbi një milion qytetarë mund të mbeten pa ujë të pijshëm.

Përveç kësaj, ata kanë frikë se mbi 15,000 punonjës të ndërmarrjeve komunale mund të lihen në rrugë pasi kërcënon se do t’i lërë pa punë shkaku i mos sigurimit të pagave.

Ndërmarrjet e shërbimeve komunale, me çmimet e reja kanë marrë fatura 10 herë më të larta se më parë.

Ata kërkojnë që shteti dhe komisioni rregullator të paguajnë energjinë elektrike në të njëjtën tarifë si për familjet, në mënyrë që të funksionojnë, ndërsa opsioni i dytë, thonë ata, është ndihma financiare nga qeveria për të mbuluar diferencën.

Advertisement

Kryetari i Komisionit Rregullator Marko Bislimovski nga ana tjetër, iu referua problemeve me humbjet e ujit, të cilat në afat të gjatë i bënë ndërmarrjet të paqëndrueshme.

Në debat ai i akuzoi edhe për populizëm të lirë, sepse deri më tani të gjithë kanë zgjedhur tarifën minimale të ofruar për përcaktimin e çmimit të ujit.

Në kërkesat e tyre, ADKOM morën mbështetje nga të gjitha sindikatat.

Në debat ishte i pranishëm edhe përfaqësuesi i Kryeministrisë, i cili tha se kishte ardhur për t’i dëgjuar, pas së cilës qëndrimet e tyre do t’i përcjellë në një nivel më të lartë.

Advertisement

ADKOM: Qeveria e Maqedonisë le t’i ndihmoj Shërbimet Komunale, ose përndryshe do të largojmë punëtorë nga puna shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy