Antikorrupsioni në RMV paralajmëron papajtueshmërinë e posteve kryeministrore, ministrore dhe parlamentare

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Komisioni Kundër Korrupsionit i bën thirrje kryeministrit dhe ministrave deputetë që të largohen menjëherë nga Qeveria, duke shprehur shqetësimin për respektimin e rendit kushtetues dhe parimit të ndarjes dhe kontrollit të legjislativit ndaj pushtetit ekzekutiv.

Ish-kryetari i Kuvendit pranoi në seancën konstituive se ishte në konflikt interesi, por interpretoi se nuk do të kishte problem nëse do të mbetej kështu.

Mentaliteti i Xhaferit është i papajtueshëm me demokracinë, ka reaguar dje në rrjetet sociale profesori i së drejtës kushtetuese nga Universiteti i Shkupit, Denis Preshova. Ai akuzoi ish-kryetaren për arrogancë dhe bullizëm dhe i bëri thirrje Kuvendit të veprojë menjëherë.

“Kuvendi duhet ta njoftojë menjëherë Xhaferin për papajtueshmërinë e pozitës së tij parlamentare me një pozitë në pushtetin ekzekutiv dhe t’i tregojë se i ka pushuar pozita e kryeministrit dhe të mos e lërë që të interpretojë normat juridike si të dojë dhe sipas dëshirës. – ka shkruar Preshova në rrjetet sociale.

Advertisement

Nëse Xhaferi nuk jep dorëheqje, profesori Preshova mendon se Kuvendi duhet të deklarojë se i ka përfunduar mandati parlamentar.

Përveç Xhaferit, në situatë të ngjashme janë edhe disa ministra të tjerë për të cilët nuk dihet nëse do ta marrin pagën e ardhshme nga Qeveria apo nga Kuvendi. Në mesin e tyre është edhe ministrja e Kulturës e cila u bë deputete, gjë që nuk e pengoi atë që dje në emër të ministrisë të drejtohej në një festival drame në Manastir si patrone.

Slavjanka Petrovska, Ilir Demiri, Fatmir Bitiqi, Ljupço Nikolovski dhe Blagoj Boçvarski mbajnë nga dy ulëse zyrtare.

The post Antikorrupsioni në RMV paralajmëron papajtueshmërinë e posteve kryeministrore, ministrore dhe parlamentare appeared first on Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy