Besimi: Plani për rritjen e Ballkanit Perëndimor dhe integrim njihet nga BE

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Plani për rritjen e Ballkanit Perëndimor njihet nga zyrtarë, politikanë dhe analistë, në vendin tonë, në rajon dhe në Evropë, si një rrugë e shpejtë në rrugën drejt integrimit evropian të vendeve të rajonit, thuhet në kumtesën e Ministrisë së Financave.

“Perspektiva evropiane e vendit tonë është e qartë dhe e sigurt. Plani për rritjen e Ballkanit Perëndimor njihet nga zyrtarë, politikanë dhe analistë, në vendin tonë, në rajon dhe në Evropë, si një rrugë e shpejtë në rrugën drejt integrimit evropian të vendeve të rajonit. Ky plan është një investim i rëndësishëm politik dhe financiar i Bashkimit Evropian në rajon. Një mesazh shumë i rëndësishëm i BE-së për Republikën e Maqedonisë është se ne jemi pikënisja nga ku fillojnë aktivitetet për zbatimin e planit.

Dje në Qeveri është mbajtur takimi i parë ministror rajonal i vendeve të Ballkanit Perëndimor, kushtuar prezantimit të planit të BE-së për rritjen e rajonit. Së bashku me zv. kryeministrin për Çështje Evropiane, pritëm Drejtorin e Përgjithshëm të Drejtorisë për Politikë të Fqinjësisë dhe Zgjerim, Jan Kopman, si dhe ministrat nga Serbia, Mali i Zi, BeH, Kosova dhe Shqipëria dhe negociatorët kryesorë për integrimin evropian. proces në rajon. Ky është një mesazh jashtëzakonisht inkurajues në lidhje me perspektivën tonë evropiane”, thuhet në kumtesë.

Nga atje shtojnë se opinioni deri më tani është informuar për Planin e Rritjes së Ballkanit Perëndimor. Ajo u përmend për herë të parë pesë muaj më parë nga presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen. Mundësia për të shijuar përfitimet e BE-së, edhe para se të bëhemi anëtarë të BE-së, intrigoi menjëherë analistët politikë dhe ekonomikë. Bëhet fjalë për një ekonomi rajonale me një BPV pak mbi 100 miliardë euro dhe 17 milionë banorë, e cila pretendon t’i bashkohet një tregu prej 450 milionë banorësh, me një BPV mbi 15 trilion euro, pra BPV e vendeve të rajoni në raport me BE-në është vetëm 0.6%./Telegrafi/

Advertisement

Besimi: Plani për rritjen e Ballkanit Perëndimor dhe integrim njihet nga BE shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy