BFI shkarkon Myftiun e Tetovës dhe Strugës

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rijaseti i Bashkësisë Fetare Islame njofton se gjatë ditës së sotme pra në 8 nëntor 2023 kanë mbajtur një mbledhje të rregullt, për të reflektuar mbi aktivitetet e Bashkësisë Fetare Islame (BFI) gjatë gjithë vitit 2023. Gjatë këtij takimi Rijasetët e përshëndetën vitin e suksesshëm, veçanërisht në aspektin e aktiviteteve fetare të organizuara nga organet e ndryshme dhe institucionet e BFI-së. Ato thanë se njohja e këtyre arritjeve nënvizon përkushtimin e komunitetit për mirëqenien fetare të anëtarëve të tij.

Nga BFI njoftojnë se në takim është trajtua edhe situata e Myftiut të Tetovës, Qani Nesimi dhe Myftiut të Strugës, Salim Sulejmani. Rijaseti i BFI-së ka marr vendim unanim për shkarkimin e Myftiut Qani Nesimi nga detyra. Në vend të tij, ushtrues Detyre i Myftinisë është emëruar Selver Xhemaili, në pritje të zgjedhjeve të reja për Myfti të Tetovës. Në mënyrë të ngjashme, Myftiu Salim Sulejmani u lirua nga detyra dhe Jusuf Ismaili mori Ushtrues Detyre të detyrës së Myftiut në Strugë deri në organizimin e zgjedhjeve të reja.

Vendimet e marra nga Rijaseti i BFI-së dhe RMV-së shërbejnë si dëshmi e përkushtimit të tyre për ruajtjen e unitetit të popullatës myslimane në vend. Për më tepër, këto masa janë ndërmarrë me përkushtimin maksimal për ruajtjen e integritetit të Bashkësisë Fetare Islame të RMV-së (Rijaseti i Muslimanëve të Vendit). Këto zhvillime shihen si hapa kritikë drejt garantimit të stabilitetit të vazhdueshëm dhe funksionimit harmonik të Bashkësisë Fetare Islame në vend. /Telegrafi/

Advertisement

BFI shkarkon Myftiun e Tetovës dhe Strugës shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2022 Struga.info | Privacy policy