Blerësit në Maqedoni e kanë rritur çmimin e duhanit për 365 denarë

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Blerësit e duhanit në vend kanë rritur çmimin e duhanit në 365 denarë për kilogram, duke nënshkruar anekse të kontratave ekzistuese. Kjo rritje përfshin sasitë e duhanit të blerë deri më tani.

Ministri i Bujqësisë, Nikolovski, pas takimit me blerësit e duhanit, ka deklaruar se këmbëngulja dhe uniteti i tyre kanë çuar në këtë rritje të çmimit për 35 denarë, duke e çuar çmimin mesatar në 365 denarë për kilogram. Ai ka inkurajuar të gjithë blerësit e duhanit të ndjekin këtë rritje të çmimit dhe të nënshkruajnë anekse të kontratave deri në ditën e nesërme për të gjithë sasinë e duhanit të dorëzuar.

“Në atë drejtim, për këtë vit kemi krijuar masa të reja për mbështetjen e fermerëve të duhanit, subvencionim bazë për sipërfaqe të raportuar të duhanit, prej 6000 denarë për hektar të raportuar. Me këtë masë të re, për herë të parë, kultivuesve të duhanit u takon edhe masa e vajit të gjelbër, në vlerë prej 12.000 denarë për hektar. Këtë vit po e rrisim subvencionin për klasë për duhan të dorëzuar për 20 denarë. Çdo shitës i duhanit, përveç këtij çmimi blerës të duhanit prej 365 denarë, do të merrte edhe 100 denarë për kilogram, subvencionim për duhanin e dorëzuar të kategorisë së parë. Çdo kultivues i duhanit merr mbështetje totale prej 465 denarë për kutinë e parë të duhanit”, tha ministri Nikolovski.

Unioni i Shoqatave Bujqësore ka caktuar një afat dhe kusht për nënshkrimin e anekseve të kontratave, duke kërkuar që të gjitha të jenë dorëzuar deri në mesditën e nesërme. Në rast të kundërt, duhani nuk do të pranohet. Deri më tani, janë blerë rreth 9500 tonë duhan, ndërsa pritet të korrën deri në 15,000 tonë. Për ndryshimet në Ligjin për Duhanin, pritet të zhvillohet një takim i ri me blerësit gjatë këtij muaji.

Advertisement

The post Blerësit në Maqedoni e kanë rritur çmimin e duhanit për 365 denarë appeared first on Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy