Bojmocaliev: Duke investuar në radarë digjitalë dhe zvarritës, aksidentet e trafikut reduktohen

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zëvendësministri shtesë i Punëve të Brendshme Mitko Bojmocaliev u takua me drejtuesit e njësive organizative në kuadër të Ministrisë së Punëve të Brendshme në Makedonski Brod, Krivogastani dhe Ropotovë. Ai ishte i shoqëruar nga ministrja e Kulturës dhe ish-ministrja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovana Trençevska.

“Situata e sigurisë në rajonin e Policisë së Krivogashtanit, Stacionit Policor Makdonski Brod dhe Drejtorisë së Policisë Ropotovë gjatë tremujorit të parë vlerësohet si e mirë dhe stabile. Janë ndërmarrë masa dhe aktivitete nga punonjësit e NP – Krivogastani në përputhje me objektivat programore, udhëzimet e dhëna nga kryepleqtë si dhe masat dhe aktivitetet në vijim të telegrameve të pranuara. Gjatë vitit 2024 në Krivogastan janë regjistruar gjithsej 7 vepra penale, nga të cilat janë realizuar 3, me të cilat është arritur efikasitet prej 42.86%; Në anijen maqedonase janë regjistruar 10 krime, 5 prej të cilave janë realizuar, me të cilat është arritur efikasiteti prej 50 për qind”, tha Bojmocalievi.

Bojmacaliyev thotë se me dixhitalizimin e proceseve, futjen e radarëve digjitalë dhe aparateve të frymëmarrjes në fushën e sigurisë në komunikacion, kjo njësi organizative ka shënuar rënie të aksidenteve në komunikacion me pasoja të rënda.

“Për kënaqësinë time jam njoftuar se në Krivogastan nuk ka aksidente trafiku me pasoja fatale. Vëmendje i kushtohet edhe aktiviteteve parandaluese. Vlen të përmendet 30 aktivitetet parandaluese të kryera në tremujorin e parë, si dhe mbulimi i Krivogashtanit me 571 shërbime patrullimi dhe patrullimi me motoçikleta”, tha Bojmocalievi.

Advertisement

Bojmocaliev: Duke investuar në radarë digjitalë dhe zvarritës, aksidentet e trafikut reduktohen shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2023 Struga.info | Privacy policy