Dameva ka ngritur kallëzim penal në Gjykatën Administrative për shkarkimin e saj nga funksioni i kryetares së Këshillit Gjyqësor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ish-kryetarja e Këshillit Gjyqësor, Vesna Dameva ka ngritur padi deri te Gjykata Administrative, me të cilën e konteston legjitimitetin e vendimit të marrë për shkarkimin e saj nga funksioni kryetare e Këshillit gjyqësor.

“Duke e pasur parasysh angazhimin tim për sundimin e drejtësisë, si dhe se çdo paligjshmëri duhet të rihetohet dhe vërtetohet në procedurë dhe në mënyrë konform me ligjin, kam ngritur padi deri te Gjykata Administrative, me të cilën e kontestoj legjitimitetin e vendimit të marrë për shkarkimin tim nga funksioni kryetare e Këshillit gjyqësor të Republikës së Maqedonisë së Veriut, e cila në bazë bazohet në fakte, të cilat tashmë i njeh opinioni, e ato janë se vendimi është marrë pa ekzistencën e bazës ligjore dhe pa u zbatuar procedura e caktuar me ligj”, deklaroi Dameva për AIM.

Dameva, siç deklaroi ka ngritur edhe kallëzim penal në PTHP Shkup për shkak të shkeljeve të kryera dhe tejkalimet e ligjit, të cilët bëjnë pjesë në fushën e sferës penale-juridike

Mbrojtjen ligjore, siç sqaron e kërkon jo për shkak të asaj personalisht, por për mbrojtjen e reputacionit të institucionit të Këshillit gjyqësor dhe rëndësisë së pozitës së kryetarit të Këshillit gjyqësor dhe integritetit të atyre që e përbëjnë institucionin.

Advertisement

“Mbetem konsistent me bindjen time se sistemi i drejtësisë ka kapacitet për t’iu përgjigjur të gjitha sfidave dhe për t’u ofruar mbrojtje ligjore qytetarëve dhe besoj se institucionet kompetente do të jenë në lartësinë e detyrës së tyre, me çka në procedurën ligjore do të konstatohet që arbitrariteti dhe paligjshmëria nuk guxon të sundojë në institucionet e vendit dhe se e njëjta nuk do të mbetet e harruar dhe e pasanksionuar”, thotë Dameva.

Dameva ka ngritur kallëzim penal në Gjykatën Administrative për shkarkimin e saj nga funksioni i kryetares së Këshillit Gjyqësor shkruan Telegrafi.

Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy