Dashtevski: Jemi të përgatitur për zgjedhjet, rezultatet e para do të shpallen para mesnate

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve është gati për zgjedhjet e ardhshme, nesër dhe pasnesër do të shpërndahet materiali zgjedhor konfidencial, të cilin komisionet komunale zgjedhore janë të obliguar ta dorëzojnë të martën, ndërsa rezultatet fillestare pritet të shpallen para mesnate më 8 maj para mesnate”, tha kryetari i KSHZ-së, Aleksandar Dashtevski.

ashtevski ka sqaruar se në zgjedhjet e ardhshme të dyfishta votuesit do të mund të paraqiten vetëm një herë në vendvotim.

Në pyetjen se a cenohet privatësia me faktin se votuesit do të pyeten nëse kanë ardhur për të votuar për zgjedhje parlamentare apo presidenciale para vëzhguesve të pranishëm në vendvotim, Dashtevski u përgjigj se nuk është në hapësirën e fshehtësisë.

“Nuk mund të përgjigjem për këtë sepse ne kemi të bëjmë me zgjedhje dhe jo me presion. Udhëzimi u miratua më shumë se një muaj më parë. Ishte një debat serioz dhe kështu përfundoi. Ajo që është arritur duhet të zbatohet”, tha ai.

Advertisement

Ai shtoi se pret që numërimi i votave këtë herë të bëhet më shpejt dhe se rezultatet fillestare do të shpallen para mesnatës.

“Do të zhvillohet shpejt, më shpejt se raundi i parë, por do të shpallet më ngadalë sepse janë dy numërime në të cilat do të marrin pjesë të gjithë së bashku”, tha ai.

The post Dashtevski: Jemi të përgatitur për zgjedhjet, rezultatet e para do të shpallen para mesnate appeared first on Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2024 Struga.info | Privacy policy