Dimitrov: Mjekët mbi 64 vjeç do të kontribuojnë në edukimin e kuadrove të reja

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministri i Shëndetësisë, Ilir Demiri, ka zhvilluar një takim shumë të rëndësishëm me Kryetarin e Shoqatës së Mjekëve të Maqedonisë, Profesorin Goran Dimitrov. Diskutimi ka qenë i përqendruar në vazhdimin e marrëdhënies së punës për mjekët që kanë mbushur moshën 64 vjeçare dhe që janë pjesë e procesit të edukimit të kuadrove të reja në të gjitha fakultetet e mjekësisë në vend.

Ky vendim shënon një hap të rëndësishëm drejt prodhimit të vazhdueshëm të kuadrove të reja në fushën e shëndetësisë. Duke i përfshirë mjekët më të përvojshëm në procesin e edukimit të punonjësve të rinj të kujdesit shëndetësor, synohet forcimi i sistemit shëndetësor në vend. Ekspertiza dhe përvoja e tyre e shquar do të jenë burim frymëzimi dhe njohuri për të rinjtë që janë në rrugën e tyre të specializimit. Kjo bashkëpunim do të sigurojë që brezat e ardhshëm të mjekëve të marrin njohuri të pasur nga ata që kanë kaluar nëpër provat dhe sfidat e fushës së shëndetësisë.

Kjo nismë reflekton përkushtimin e qeverisë për të përmirësuar cilësinë dhe efikasitetin e shërbimeve shëndetësore në Maqedoni. Ministri Demiri dhe Profesori Dimitrov kanë shprehur besimin se kjo bashkëpunim do të sjellë fruta të shumta për të gjithë sistem-in shëndetësor dhe për pacientët në vend. /Telegrafi/

Dimitrov: Mjekët mbi 64 vjeç do të kontribuojnë në edukimin e kuadrove të reja shkruan Telegrafi.

Advertisement
Share.

Comments are closed.

Copyright © 2023 Struga.info | Privacy policy